jouw

business succes

Business ventures en business succes kunnen vele vormen aannemen, van het starten van een nieuw bedrijf tot het vernieuwen van een bestaand bedrijf. Veel nieuwe bedrijven beginnen klein en hebben extra financiering nodig om te groeien, terwijl anderen het tegenovergestelde probleem hebben: ze hebben extra cashflow nodig om uit te breiden of meer werknemers aan te nemen. Zoals bij de meeste bedrijfsleningen zijn de vereisten voor een bedrijfslening sterk afhankelijk van de kredietwaardigheid van de onderneming, het inkomstenpotentieel van de onderneming, de financiële gezondheid van de onderneming en het incasseringsvermogen van de kredietverstrekker. Voor de meeste bedrijfsleningen moeten bedrijfseigenaren buiten redelijke twijfel kunnen aantonen dat hun bedrijf ten minste een bepaald bedrag zal verdienen over een redelijk lange periode. Bij de beoordeling van de kredietwaardigheid van een bedrijf kijken kredietverstrekkers zowel naar de historische omzet van het bedrijf als naar het potentieel voor toekomstige verkopen. Natuurlijk hangen de kansen van een bedrijf om te profiteren van een lening ook af van de financiële gezondheid van het bedrijf - als een bedrijf nog maar een paar jaar oud is en nog niet genoeg inkomsten heeft gegenereerd om verdere leningen te rechtvaardigen, dan is het geen verstandige zakelijke zet om een zakelijke lening aan te vragen.

De meeste ondernemers en eigenaren van kleine bedrijven lenen op enig moment geld om diverse onverwachte kosten te betalen. Hoewel het aangaan van schulden in sommige kringen een vreselijke reputatie heeft, is zakelijk krediet een beproefd financieel instrument om zakelijk succes te behalen. Als de bedrijfseigenaar kan aantonen dat het geld meer opbrengt dan de kredietverstrekker in rekening brengt om het aan het bedrijf uit te lenen, dan kan een zakelijke lening een geschikte financiële beslissing zijn. Bedrijven moeten proberen een aantal zakelijke creditnotas te verkrijgen - een reeks zakelijke cheques die door het bedrijf worden ondertekend en door de kredietverstrekker worden bewaard. Een reeks van deze zakelijke notas is uitstekend werkkapitaal omdat het een geschiedenis van tijdige betalingen aantoont en aantoont dat het bedrijf in staat is zijn rekeningen te betalen.

De Small Business Administration biedt een opwindend alternatief voor traditionele bankfinanciering. In het huidige economische klimaat zijn leningen voor kleine bedrijven van de SBA minder schadelijk voor kleine bedrijven dan conventionele bankfinanciering, omdat ze niet zoveel eigen vermogen vereisen als conventionele financiering en minder risico inhouden. Dit is ten dele te wijten aan het feit dat de SBA veel kritiek heeft gekregen wegens te grote betrokkenheid bij het financieringsproces van kleine bedrijven. Mede door deze voordelen zijn er momenteel meer mogelijkheden dan ooit tevoren voor eigenaren van kleine bedrijven om overnameleningen voor kleine bedrijven te verkrijgen.

Sources for this article: